Potek gradnje, primer hiše na Dolenjskem


Potek gradnje: ISKANJE ZAZIDLJIVE PARCELE

Zgodba gradnje enostanovanjske hiše na Dolenjskem se je pričela z iskanjem primerne zazidljive parcele. Izmed nekaj parcel v ožjem izboru investitorja, smo skupaj izbrali optimalno iz različnih vidikov; lokacijsko za investitorja, ugodno za pripravo terena, idealne velikosti, v čudovitem okolju, obdano z naravo. Nakup zazidljive parcele je v celotni zgodbi gradnje hiše, že velik korak na poti k novemu domu.

Potek gradnje: PROJEKTNA DOKUMENTACIJA IN GRADBENO DOVOLJENJE

Na lokacijo parcele je kmalu po nakupu prispel geodet in izdelal geodetski posnetek. Nadaljnja priprava projekta vse do pridobitve gradbenega dovoljenja, je bila v rokah projektivnega biroja.

Potek gradnje: PRIPRAVA TERENA IN TEMELJNE PLOŠČE

Teren parcele je zahteval nasutje tampona do nivoja sosednjih objektov. Izdelal se je dovoz iz že obstoječe ceste.

Takoj po pripravi terena in podložnega betona s hidroizolacijo, so na parcelo prispeli elementi JubHome Base.

Potek gradnje se je nadaljeval naslednji dan, ko so pridni delavci izdelali „kad“ iz elementov JubHome Base, položili armaturo in vse pripravili na vlitje betona.

Temeljna plošča je bila pripravljena in v fazi sušenja.

Potek gradnje: FAZA ZAPRTE HIŠE

Hiša je iz proizvodnje prispela na dveh tovornjakih.

Ekipa delavcev za montažo je bila v polni pripravljenosti, Larisa pa je po dveh dneh pričela dobivati svojo zunanjo podobo.

Sledilo je podeskanje strehe in priprava za pokrivanje s kritino.

Hiša je prekrita s kovinsko kritino, matt izvedbe, v antracit barvi s 30-letno garancijo.

Faza zaprte hiše se zaključuje, vgrajena so PVC troslojna okna in terasna vrata v beli barvi, vhodna vrata PVC-ALU z ALU masko na zunanji strani v sivem odtenku s steklom, manjkajo še klasična fasada (zavleklo se je zaradi obilnega dežja v maju), zunanji zaključki oken in finalizacija napušča, vendar so se dela nadaljevala v notranjosti.

Potek gradnje: FAZA INŠTALACIJ IN ZAPIRANJA STEN

V notranjosti so intenzivno potekala inštalacijska dela, vodovod in električne instalacije. V obeh kopalnicah je že nameščen podometni kotliček Geberit. Na željo investitorja je del podstrešja izdelan kot shramba. Vse notranje obloge zunanjih sten, predelne stene in strop so zaključeni z mavčnimi ploščami, strop nad dnevno sobo je odprt do strehe.

Tla so izolirana, talno ogrevanje po celotni bivalni površini položeno ter vlit cementno sulfatni samorazlivni estrih.

Zaključuje se tudi zunanjost, izdelana je fasada s silikatnim zaključnim slojem v kombinaciji papirus bele barve in biserno svetlo sive.

Hiša je opremljena z elektro inštalacijami, vgrajene so LED panelne luči.

Potek gradnje: FAZA FINALIZACIJE NA KLJUČ

Čez celotno bivalno površino se razprostira keramika v imitaciji lesa Marazzi.

Kopalnica je opremljena s kadjo z masažnim sistemom Kolpasan in vgradnim tušem. Stenska keramika je Marazzi v barvi bombaža, predelna stena med tušem in kadjo pa v oceansko modri barvi. Kopalniško pohištvo je Kolpasan iz serije Evelin. Notranja vrata so trendovska siva v G-tec površini, na kateri se ne poznajo prstni odtisi.

Galerija zaključene in opremljene notranjosti:

Galerija zaključene zunanjosti: