Nizkoenergijska montažna hiša


Montažna hiša Norgeshus je nizkoenergijska, s toplotno prehodnostjo U = 0,13 W (m2K), ki jo dosežemo pri izvedbi s klasično ali z leseno prezračevano fasado. Skupno je predvidene 29cm izolacije, debelina zunanje stene 34cm s klasično fasado in 38cm z leseno prezračevano fasado. Vgrajeno stavbno pohištvo ustreza tako nizkoenergijskim, kot tudi skoraj nič energijskim normativom. Streha oz. podstrešje je izolirano s 30cm slojem izolacije. Vsem investitorjem predlagamo tudi odločitev za JubHome Base sistem izolacije temeljne plošče, ki je certificiran sistem za skoraj nič energijske hiše.

PORABA ZA OGREVANJE

Z navedenimi nizkoenergijskimi specifikacijami dosežemo 2-2,5L hišo, kar pomeni, da na letni ravni za ogrevanje, brez ogrevanja sanitarne vode, porabimo 2-2,5L kurilnega olja na m2 bivalne površine. Kurilno olje se uporablja le kot enota za mero, v naše nizkoenergijske hiše vgrajujemo sistem ogrevanja s toplotno črpalko, pečjo na pelete ali izberemo drug sodoben sistem ogrevanja po želji investitorja.

PRIMER IZRAČUNA

Nizkoenergijska hiša velikosti 100m2:

100m2 bivalne površine = poraba cca. 200-250L kurilnega olja
Cena za L kurilnega olja je cca 1€
Poraba za ogrevanje 100m2 nizkoenergijske hiše = cca 200-250€ na leto

SKORAJ NIČ ENERGIJSKA HIŠA

Z željo investitorja po skoraj nič energijski izvedbi hiše in toplotni prehodnosti U= 0,10 W (m2K), le to dosežemo z dodatno izolacijo 6cm na zunanji strani.

PONUDBA MONTAŽNIH HIŠ

Preglejte ponudbo tipskih montažnih hiš ali nam pošljite lastne načrte.